_FUJ7225_original.jpg

lari nieminen

Lari on toiminut järjestyspoliisina 12 vuoden ajan, sekä yhteensä kuusi vuotta poliisin taktiikan, fyysisen voimankäytön, ampuma-aseiden ja hätäensiavun kouluttajana. Työtehtäviin ovat 10 vuoden ajan kuuluneet poliisin vaativien tilanteiden erikoisryhmän jäsenen tehtävät. Työnsä kautta hänelle on muodostunut ymmärrys väkivaltatilanteiden luonteesta ja niiden syntyyn vaikuttavista tekijöistä.

“Kouluttajana tärkeintä on, että pystyt välittämään tietoa sellaisessa muodossa, että koulutettava pystyy sen ymmärtämään ja hyötymään siitä itse todellisuudessa”

Lari suoritti vuonna 2018 Laurean turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutuksen (Tradenomi AMK). Koulutus antoi valmiudet ymmärtää yritysturvallisuuden eri osa-alueita ja kokonaisuuden vaatimuksia. Yksilön kannalta turvallisuus on itseisarvo, mutta yrityksen liiketoiminnan kannalta se sitä ei ole. Yritysturvallisuus on keino varmistaa yritystoiminnan tavoitteiden mukainen jatkuminen sekä normaalitilanteessa että häiriötilanteiden aikana.

“Turvallisuusjohtaminen on kuin tiilimuurin laasti. Tiilet ovat turvallisuuden eri osa-alueita ja laasti on se yhteen sitova voima, joka huolehtii osien välisestä yhteistyöstä ja kokonaisuuden onnistumisesta”

_FUJ7345_original+p.jpg

Larin harrastuksiin kuuluvat juokseminen, kuntosaliharjoittelu ja jooga. Lisäksi hän nauttii tietokonepeleistä, laite- ja vapaasukelluksesta, sekä pakohuoneiden suunnittelusta ja pelaamisesta. Parasta vapaa-aikaa on rento yhdessäolo perheen ja hyvien ystävien seurassa.

“Nauti elämästä”

_FUJ7211_original.jpg

kim lagerroos

Kimi on toiminut järjestyspoliisina 13 vuoden ajan, sekä yhteensä yhdeksän vuotta poliisin taktiikan, fyysisen voimankäytön, ampuma-aseiden sekä hätäensiavun kouluttajana. Työtehtäviin ovat 10 vuoden ajan kuuluneet poliisin vaativien tilanteiden erikoisryhmän jäsenen tehtävät. Työnsä ja yli kaksikymmentä vuotta kestäneen kamppailulajien harjoittelun kautta hänelle on muodostunut ymmärrys väkivaltatilanteiden luonteesta ja niiden syntyyn vaikuttavista tekijöistä.

Kim on perustanut myös yrityksen K9 Finland tarjotakseen laadukkaita varusteita virkakoiraohjaajille. Yritys maahantuo ja valmistaa itse tuotteita.

Kim on suorittanut useita kursseja ja seminaareja Suomessa sekä ulkomailla liittyen väkivaltatilanteiden hoitamiseen sekä kouluttamiseen siviilinä ja viranomaisena. Esimerkkinä Kimi on vuonna 2018 läpäissyt Armament Systems & Procedures (ASP) Trainer -koulutuksen yhtenä harvoista suomalaisista. Kimi on kouluttanut poliiseja, sotilaita, sekä yksityisen sektorin turvallisuusammattilaisia Euroopasta, Yhdysvalloista sekä Australiasta. Kimi ymmärtää väkivaltaan vaikuttavia tekijöitä ja haluaa olla osallinen taistelussa pahaa vastaan. Nämä syyt ovat johdattaneet hänet jakamaan oppimaansa ja siten parantamaan turvallisuutta yhteiskunnassamme.

_FUJ7397_original+p.jpg

Kimin harrastuksiin kuuluvat juokseminen, kuntosaliharjoittelu ja kaikenlainen seikkailu-urheilu luonnon eri elementtien ympärillä. Lisäksi hän nauttii ammunnan harjoittelusta sen yksityiskohtien hallitsemisen ja kurinalaisuuden vuoksi. Erityisesti hän pitää ruuanlaitosta perheen ja hyvien ystävien seurassa.

“Stamus Contra Malum - Taistelemme pahuutta vastaan”

So live your life that the fear of death can never enter your heart. Trouble no one about their religion; respect others in their view, and demand that they respect yours. Love your life, perfect your life, beautify all things in your life. Seek to make your life long and its purpose in the service of your people. Prepare a noble death song for the day when you go over the great divide. Always give a word or a sign of salute when meeting or passing a friend, even a stranger, when in a lonely place. Show respect to all people and grovel to none. When you arise in the morning give thanks for the food and for the joy of living. If you see no reason for giving thanks, the fault lies only in yourself. Abuse no one and no thing, for abuse turns the wise ones to fools and robs the spirit of its vision. When it comes your time to die, be not like those whose hearts are filled with the fear of death, so that when their time comes they weep and pray for a little more time to live their lives over again in a different way. Sing your death song and die like a hero going home.
— Chief Tecumseh